Célok

A hegesztés biztonságára vonatkozó "Helyes gyakorlat" kiadványok elkészítésének és a hozzá kapcsolódó internetes felület létrehozásának alapvető célja, hogy a kockázatértékelők számára megkönnyítse a hegesztés és rokon eljárásai során felmerülő, különleges veszélyek azonosítását, és a kockázatokat elfogadható szintre csökkentő jellegzetes, bevált intézkedéseket. Az ehhez szükséges ismeretek korábban csak elszórtan, többnyire idegen nyelvű forrásokban voltak hozzáférhetőek.

A gtehmv portál célul tűzte ki, hogy az elkészült dokumentumok karbantartásával és folyamatos korszerűsítésével olyan internetes felületet hoz létre és tart fenn, amely a hegesztés egészséget nem veszélyeztető, biztonságos alkalmazásával foglalkozó szakemberek számára folyamatosan frissülő ismerettárat nyújt.

Az ismeretek frissítését szolgálja a meglévő dokumentumokban foglalt információk folyamatos ellenőrzése és az aktuális változások nyomon követése, valamint a felhasználók számára létesített fórum, amelyen -- megfelelő szakmai moderálás mellett -- megbízható válasz kapható a felmerült kérdésekre.